Η Ελλάδα στην οποία ζούμε, αλλά μόνο λίγα μέρη της γνωρίζουμε.
Εικόνες και σκέψεις από ταξίδια για να ταξιδεύει ο νους..

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Γεράνεια (ποδηλατική)

Πρόσφατα, γνωστή εταιρία που διοργανώνει ποδηλατικές και πεζοπορικές εκδρομές, πραγματοποίησε εξόρμηση στα Γεράνεια. Το μεγάλο πλεονέκτημα των οργανωμένων εκδρομών είναι ότι από  άλλο σημείο ξεκινάς και σε άλλο τερματίζεις, χωρίς να χρειάζεται να κλείσει ο κύκλος, για να φτάσεις ξανά στο αυτοκίνητο.
Είναι η τρίτη επίσκεψή μου αυτό το έτος στα Γεράνεια:
α./ Την πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε κύκλος 32 χιλιομέτρων με εκκίνηση στο βουνό και συγκεκριμένα τα Πίσια Γεράνεια (ποδηλατική) .
β./ Την δεύτερη φορά η εκκίνηση ήταν από παραλία και συγκεκριμένα από την Κινέτα και τον Σαρωνικό και έγινε ανάβαση μέχρι την κορυφή των Γερανείων Κινέτα - κορυφή Γερανείων (ποδηλατική).
γ./ Αυτή τη φορά το πετάλι ξεκίνησε πάλι από τα Πίσια, και μέχρι την Παναγία στο Πράθι ακολουθήθηκε η ίδια διαδρομή όπως την πρώτη φορά, και στην συνέχεια με ανατολική πορεία έφτασε στο διάσελο «Αέρα» όπου συνάντησε τη διαδρομή της δεύτερης φοράς. Από εκεί συνεχίστηκε η ανατολική πορεία μέχρι την άσφαλτο, η οποία κατηφόρισε μέχρι την παραλία του Μάζι και τον Κορινθιακό. Στο τέλος έμεινε η πανέμορφη αναζωογονητική παραλιακή διαδρομή με τα απίστευτα χρώματα του ουρανού λίγο πριν να δύσει ο ήλιος μέχρι το Σχίνο όπου περίμενε το πούλμαν.
Το βουνό στα καλύτερά του, με χρώματα, υγρασία, πεσμένα φύλλα, δάσος πεύκων,  σύννεφα που στο διάσελο έγιναν ομίχλη, σωστή θερμοκρασία και ευχάριστη παρέα, έκαναν την εκδρομή αξέχαστη. Η διαδρομή ήταν 52 χιλιόμετρα με περίπου 1250 μέτρα θετικής υψομετρικής και ολοκληρώθηκε σε 6 ώρες και 15 λεπτά.

Αρχείο διαδρομής

Ολιγόλεπτη πρωινή στάση στο Λουτράκι:





Το Λουτράκι έτοιμο για τα Χριστούγεννα:


Πίσια:


Πίσια:





Άγιος Αθανάσιος:





Παναγία Φανερωμένη:


Παναγία Φανερωμένη:











Παναγία του Πράθι:


Το εσωτερικό του νέου Ναού:













Η κορυφή "ανοικτή":


Η κορυφή "κλειστή":



Η Κινέτα:





Στο διάσελο "Αέρα" με ομίχλη:








Παραλία στο Μάζι με θέα προς Κιθαιρώνα:


 Παραλία Μάζι προς Σχίνο:







Μαυρολίμνη:


Φτάνοντας στο Σχίνο:


Τέλος και τω Θεώ δόξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου